skip to Main Content
Benvinguts Al Curs 2016-17, Un Any De Continuïtat I Millores Significatives Al Pino 

Benvinguts al curs 2016-17, un any de continuïtat i millores significatives al Pino 

per Jordi Casas, director general

Acaben les vacances d’estiu i a Santa María del Pino ja ho tenim tot a punt per rebre els nostres alumnes i donar-los la benvinguda al curs 2016-17, que estrenem amb una immensa il·lusió i motivació. Un curs que comença amb un relleu en la direcció del centre ja que el Francesc Serra agafa el testimoni que li lliura la Vinyet Montaner que, d’aquesta manera, oficialitza la seva jubilació. Tot i aquesta transició, que hem anat preparant des de fa mesos perquè suposés el mínim trasbals possible i no afectés l’essència del Pino, aquest curs es caracteritza per la continuïtat tant del model d’escola, com del projecte pedagògic i del quadre de professors, amb el que ens sentim molt a gust. Però, a més, volem implamentar algunes innovacions i millores que, després de mesos d’estudi, considerem que l’escola necessita per evolucionar, actualitzar-se i adaptar-se als nous reptes de futur.

És evident que el món està canviant a gran velocitat, en gran part a causa dels avenços tecnològics, i hem d’estar preparats per fer front als nous reptes i incerteses que caracteritzen aquesta “modernitat líquida” -com l’ha definit el sociòleg polonès Zygmunt Bauman-, menys perenne i més fluctuant en la que viu la nostra societat. Aquest ja és l’escenari actual però encara ho serà més en un futur proper i cal dotar els nostres alumnes d’eïnes perquè siguin capaços d’acceptar els canvis, adaptar-se a ells amb confiança i, fins i tot, contemplar-los com a noves oportunitats.

Novetats a dins de les aules

Implementem el Google Apps for Education, un campus digital que millora la interacció entre els professors i els alumnes fent les classes més interactives, dinàmiques, profitoses i actuals. També permet millorar la gestió i calendarització de les tasques dels alumnes i de les dates assenyalades, com per exemple de lliuraments de treballs o horaris d’exàmens. Amb el Google Drive també incrementem el foment del treball cooperatiu alhora que els alumnes treballen a classe i a casa amb unes plataformes i llenguatges molt actuals. El Classroom també suposarà una extensió de la classe ja que els professors podran penjar i compartir material treballat a classe o complementari, com cançons, vídeos, reportatges, jocs, entrevistes…

Ja a Secundària, els smartphones entraran en alguns moments a l’aula d’una manera natural i progressiva, com ho han fet a les nostres vides, com a una eïna més per treballar diferents aspectes educatius i sempre amb la prèvia autorització del mestre. Considero que donar l’esquena a aquesta realitat pot acabar sent un fre o mancança per als nostres joves i que és millior adaptar-nos també a aquest canvi d’una manera sana i, per tant, ensenyant-los amb l’exemple a relacionar-se amb els mòbils d’una manera útil, constructiva i, sobretot, responsable.

En aquest darrer aspecte ens ajudarà molt l’objectiu que durant tot el curs treballarem a fons i de forma transversal que és, precisament, la RESPONSABILITAT, és a dir, ensenyar-los a ser conscients dels deures i obligacions i actuar en conseqüència. Un valor que dóna molt de joc i que, sens dubte, aporta creixement personal, major coneixement dels propis recursos, capacitat de compromís, autonomia, aprendre a tenir cura de les coses i, fins i tot, a resoldre situacions o conflictes a partir de la seva assumpció…

Tornant a la tecnologia, aquest curs també comptarem amb una nova aplicació de mòbil: virtusclass, com a plataforma acadèmico-administrativa per facilitar el contacte directe, immediat i sense intemediaris de la direcció i professors amb les famílies.

Amb la mateixa visió de futur amb què implementem aquestes novetats tecnologies impulsem una major presència de l’anglès a l’escola, ja que sóc conscient que totes dues disciplines són bàsiques i imprescindibles per optar a qualsevol feina de nivell, establir contactes internacionals, llegir informació interessant a Internet o moure’s pel món amb seguretat…

Amb aquesta finalitat, des de P3 fins a 4t de Primària els alumnes compten amb professores nadiues del Regne Unit, es fan matèries en llengua anglesa des de 1r de Primària, es desdoblen les classes d’anglès per nivells, continuarem potenciant els intercanvis amb schools i highschools tant d’Anglaterra com dels Estats Units i tornarem a donar l’oportunitat als alumnes d’examinar-se dels Exàmens Oficials de Cambridge.

En la mateixa línia d’evolució metodològica i basant-nos sempre en la Teoria de les Intel·ligències Múltiples, continuem amb el Ludilletres a Infantil i ampliem l’EntusiasMAT fins a 5è de Primària. A més, potenciem encara més l’expressió oral per ensenyar tècniques per parlar en públic, el treball cooperatiu i el desenvolupament de projectes amb els Tallers interaula on es barregen alumnes de diferents cursos d’una mateixa etapa, ja que hem comprovat que aquesta és una excel·lent manera d’aprendre a treballar en equip, amb respecte per la diversitat, empatia, capacitat d’adaptació, tolerància…

Ens hem proposat també millorar les activitats extraescolars per a diferents edats, que un any més estan coordinades pel Davida i el seu característic entusiasme, i que contemplen des d’inqüestionables com el futbol o el bàsquet fins a d’altres més noves per donar resposta a demandes i suggeriments d’alumnes i famílies, com patinatge, balls moderns, teatre o zumba. També en horari no lectiu ens fa una especial il·lusió inaugurar Musicàlia, la pròpia Escola de Música del Pino, coordinada pel nostre professor Marc Ariño i, que sens, dubte estarà molt ben afinanda.

I amb la mateixa harmonia és com m’imagino l’escola durant aquest nou curs, que estic conveçut que serà molt especial i que ens aportarà molts aprenentatges i bones estones, sobretot si tots assumim amb il·lusió i predisposició la nostra… responsabilitat.

Back To Top