skip to Main Content
Iniciació A La Suma A P4

Iniciació a la suma a P4

Com a novetat d’aquest curs, els alumnes d’Infantil estan treballant les Matemàtiques amb el programa d’EntuasiasMAT, una metodologia que promou el treball de les Intel·ligències múltiples amb l’objectiu de desenvolupar totes les estratègies i habilitats. És un projecte de l’Editorial ‘Tekman books’ que proposa el joc com a base de l’aprenentatge per tal que els alumnes se sentin en tot moment motivats, interessats i… entusiasmats.

Totes les sessions s’estructuren en 4 punts. El primer és el passi de Bits: els numerals, les formes geomètriques i les operacions. A continuació, el càlcul mental de 5 minuts de durada per resoldre situacions de la vida quotidiana o contes per pensar… L’activitat central i més llarga, d’entre 20 a 25 minuts, es desenvolupa entorn un nou concepte matemàtic a partir de l’experimentació i exploració. I, per acabar, durant 5 minuts realitzen una cloenda de l’activitat per comprovar que tothom ho hagi entès.

Des de principis de curs treballen els números de diferents maneres: comptar, la descomposició (a partir dels regletes que són peces de color amb longituds i colors diferents segons el número), les aproximacions, etc.

A principi de curs van començar a realitzar sumes i restes amb els dits i a partir de problemes senzills, com per exemple: “la Martina té 4 galetes -tots col·loquen el número 4 amb els nostres dits- i el seu amic Roc se’n menja 2. Quantes en queden?”. A partir d’aquest treball diari ja fa un mes que van plasmar les sumes en el paper, introduint els símbols de “+” i “=”, i començar la suma de nombres inferiors al 10.

En l’activitat proposada, els alumnes enfilen botons en un fil per tal de realitzar la suma de manera visual i manipulativa. Els alumnes compten amb els dits i d’aquesta manera reconeixen visualment quin nombre és el que estan representant i no l’han de comptar des de l’inici cada vegada.

 

Back To Top