skip to Main Content
Observació Directa De Les Plantes

Observació directa de les plantes

A Medi Natural, els alumnes de 2n de Primària estan estudiant les plantes i el llibre de text que fan servir proposa una excursió al bosc a veure-les en directe. Però, per sort, això a la nostra escola és tan senzill com sortir al jardí amb lupes per identificar, per exemple, quins arbres són de fulla caduca i quins de perenne, i classificar aquestes fulles segons la seva forma dentada, ovalada, de serra, de cor, d’estrella, de llança…

A més, els alumnes han portat fulles de casa seva, per poder-les observar encara amb més detall al Laboratori. Amb la lupa binocular han pogut ampliar la mirada i veure amb molt de detall totes les característiques de les fulles de l’alvocat, el til·ler, el nesprer, el desmai, el llimoner, l’olivera, la magnòlia, el llaurer, la prunera i el mandariner.

A més de prendre consciència de l’entorn i d’aprendre a identificar i distingir els arbres -per exemple fixant-se en als que ara els torna a brotar les fulles vol dir que les han perdut a la tardor i, per tant, són de fulla caduca- els alumnes treballen tres aptituds fonamentals: l’observació, l’atenció i la concentració.

Un cop identificades les principals característiques, el fet d’observar-les amb detall i plasmar el que es veu en un dibuix fa que l’aprenentatge sigui molt visual i… perenne.

 

Back To Top