skip to Main Content
Crònica Des De Les Colònies Al Montseny

Crònica des de les colònies al Montseny

El grup Sauló i Pino 2.0 hem passat uns magnífics dies a la casa de colònies La Granja. La temàtica d’aquestes colònies ha estat la galàctica. Ens hem endinsat al món de l’astronomia i la investigació científica de manera molt pràctica i vivencial.

La temàtica galàctica s’ha dut a terme a través de circuits d’aventura on hem entrenat habilitats com la confiança i la responsabilitat, imprescindibles per ser astronautes i ser capaços d’estar “tancats” en un espai reduït com és una nau espacial.

També hem vist un planetari on s’han endinsat en un món fascinant que els hi ha despertat preguntes i els hi ha donat respostes sobre els orígens.

Cal destacar també l’apropament que han fet al sistema solar on s’ha treballat la reproducció de planetes i astres, les òrbites i els moviments dels planetes. Aquesta dinàmica ha ajudat a visualitzar un petit fragment de l’univers formant-ne part.

Hem realitzat manualment un planisferi que ens ha servit per l’observació del cel nocturn.

Mitjançant una gimcana de proves hem experimentat un entrenament d’astronautes. On han viscut l’aventura de sentir-se exploradors de l’espai.

L’última nit realitzem una activitat que consisteix en buscar estels caiguts del cel. Hem aprofitat per fer un petit trekking i treballar habilitats de superació de pors.Tot seguit, gaudim d’una estona de discoteca on els nens alliberen energia ballant i cantant amb gran entusiasme.

Per acabar, volem explicar-vos el treball que s’ha fet amb les emocions ja que han estat presents en gairebé tots els moments que hem passat durant les convivències. També ha estat destacable l’actitud tan positiva, entusiasta, de respecte i cooperació que s’ha respirat entre els dos cursos del cicle inicial durant aquests tres dies. S’ha vist reflectida una gran cohesió entre els dos grups 🙂

Back To Top