skip to Main Content
Viatge Multidisciplinar A La Prehistòria 

Viatge multidisciplinar a la Prehistòria 

  • Un dels treballs per projectes que els alumnes de Secundària estan realitzant aquest primer trimestre ha girat al voltant de la Prehistòria, a 1r d’ESO. Ho han fet combinant continguts de diferents matèries com Ciències Naturals, Història i Educació Artística. En concret han treballat la Biologia evolutiva i també l’evolució cultural, història i artística, sobretot a partir de la pintura i l’escultura.

El projecte de Prehistòria ha estat una iniciativa del Roger, el professor de Naturals -i un apassionat del tema, al que va dedicar també el seu Doctorat- que, juntament amb l’Oriol i la Carmen, han guiat els alumnes des del Paleolític inferior fins al superior, determinant els factors clau del procés d’Humanització.

També els han fet veure l’existència  de  diverses  hipòtesis  científiques per explicar un mateix esdeveniment biològic i les diferències entre la forma de vida en el Paleolític i el Neolític, a partir de la comparació dels dos períodes. Altres objectius del projecte han estat que els alumnes relacionessin la Biologia amb els processos històrics i culturals, conèixer les societats caçadores recol·lectores actuals i reflexionar sobre la felicitat en cada tipus de societat.

A més d’aquests continguts, el projecte ha propiciat que els alumnes treballessin de forma cooperativa, dividits en 7 grups, per fer un escrit general i un de més específic, que han presentat en format pòster i en diapositives de Power Point.

La guinda del projecte la podeu veure a les fotografies i ha estat l’excursió a dos momuments megalítics d’Alella, els dòlmens de Can Gurri i de Castell Ruf que, com a exercici, han hagut de dibuixar a escala per treballar també els conceptes matemàtics. La visita també ha servit als professors per explicar-los conceptes de Geologia, Botànica i Geografia.

 

Back To Top