skip to Main Content
Adquirint Rutines I Bons Hàbits

Adquirint rutines i bons hàbits

Aquest dimarts, a primera hora del matí, hem anat amb la càmera a la classe de P4 perquè veieu un exemple de les rutines i hàbits que cada dia fan els alumnes d’Infantil, quan entren a l’escola i durant un quart d’hora. És una mena de “protocol d’acollida a l’aula” que es repeteix de dilluns a divendres i que comença amb el ja famós vídeo de la cançó de “Bon dia!”, de Dàmaris Gelabert.

A continuació pensen en quin dia de la setmana i del mes són i llavors la Mireia els escriu el nom i número a la pissarra, primer amb majúscules i a sota amb lletra lligada, que els alumnes han d’imitar. A P4 és el curs en què els nens comencen a llegir i, tot i que ja coneixen les vocals i algunes consonants, aquestes encara els costen una mica perquè el traç de la lletra lligada té més corves, ones, arc, iglús… i els resulten més difícil que les majuscúles o lletres de pal, que són rectes.

Tot seguit, l’encarregat de la setmana -que es tria cada dilluns- passa llista. Llegeix en veu alta i un per un el nom de tots els companys que, si són a classe, li responen amb un “bon dia”. En el primer trimestre, aquests noms estaven escrits en majúscula, però ara també ho estan en lletra lligada i cap a finals de curs ja només ho estaran en minúscules lligades. Un cop s’han dit tots els noms, es fa el recompte de quants són a classe, fent servir les matemàtiques: primer es posen d’empeus els nens i una nena els compta i després, a l’inversa. Amb l’ajuda de la Mireia sumen les dues xifres i col·loquen el número total dels qui conviuen a classe aquell dia, un fet que els genera una   agradable sensació de pertànyer a un grup.

I, per acabar la rutina, un alumne té la missió de mirar per la finestra i decidir quin temps fa, per completar el mural amb les icones del clima i ser així conscients de l’estació de l’any en què són… tot i que la veritat és que aquesta tardor, la metereologia els està despistant fins i tot a ells 🙂

 

 

Back To Top