skip to Main Content
Alumnes Paisatgistes

Alumnes paisatgistes

Els alumnes de 4t de Primària estan estudiant, a Medi Social, els diferents tipus de paisatges: natural, social, industrial, agrari… I, aprofitant precisament les possibilitats del paisatge que ofereix la nostra escola, la Marta els ha proposat representar aquestes diferents tipologies amb construccions fetes per ells mateixos, al jardí posterior.

Primer van dividir la classe en grups i durant un parell d’hores es van organitzar per distribuir-se la feina. Primer calia identificar els elements característics de cada paisatge i pensar com els podien aconseguir. Durant els dies previs a la pràctica, els alumnes van anar portant de casa joguines i fins i tot construccions fetes per ells mateixos -i en molt casos, en col·laboració amb els pares- per muntar el paisatge que els havia estat assignat.

El grup que representava el medi natural -és a dir el no intervingut per l’home- va fer un riu, una cascada, un llac i, fins i tot, una muntanya amb graciós “telearrastre”!! Entre els paisatges que sí que han estat modificats per l’home, el grup del paisatge agrari va fer un camp de conreu amb tractor, un molí de vent… i va tenir la perspicàcia d’aprofitar una mica de palla que havia sobrat de la representació del Pessebre vivent.

Un polígon industrial amb naus, aparcaments, enllumenat, carrers i circumvalacions van formar part del paisatge industrialitzat creat pels alumnes. I el quart grup va equipar el paisatge urbà amb edificis d’habitatges i d’altres que faciliten la vida dels ciutadans com els hotels, els de serveis com els hospitals i d’altres equipaments entre els que, de forma molt simpàtica, hi van col·locar l’edifici de la nostra escola fet per ells mateixos a petita escala.

En acabar el muntatge, i com si fos un museu a l’aire lliure, tots els alumnes van anar passant per cada paisatge on el grup que l’havia muntat l’explicava a mode de visita guiada, perquè a tots els quedés ben clar els conceptes, característiques i elements de cada tipus de paisatge.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top